Vänstern stopparFöräldraförsäkringen finns till för att barn ska få en trygg start i livet och kunna få en nära relation till båda föräldrarna. Den ska också göra det möjligt för både mammor och pappor att kombinera arbete med familjeansvar.

I Sverige är föräldraförsäkringen väl utbyggd och betalas ut i 480 dagar. På papperet är den individuell, men i praktiken är endast 60 dagar reserverade för vardera förälder. Övriga dagar kan föräldrarna fritt överlåta till varandra.

I dag tar mammor ut 76 procent av alla föräldradagar. Under barnens första två år tar mammor ut hela 90 procent av dagarna. Det ger kvinnor sämre möjligheter på arbetsmarknaden, sämre lön och sämre pension. Att mammorna dessutom är den som tar största ansvaret i hemmet, handlar, lagar mat, städar, tar hand om sjuka barn mm gör att kvinnorna stressar mer och blir oftare sjuka.

Alltså behöver vi bryta det mönstret. Men vänsterpartiets agerande kommer tyvärr att försena viktiga reformer. Vi socialdemokrater har egentligen alltid jobbat med reformer. Små steg i rätt riktning som i takt med genomförandet också får fler och fler att se fördelarna.

När vänstern nu säger allt eller inget på en gång, vet de innerst inne att de stoppar utvecklingen, jag hoppas verkligen inte att det är det de vill. 


Kommentarer
Postat av: tobias

Varför tror du inte vuxna är kapabla att själva dela upp månaderna?

2015-03-06 @ 09:24:02
Postat av: Anonym

Att kvinnor är hemma mer än män beror på att de tjänar mindre, så där ska vi börja!!!!!!'

2015-03-07 @ 09:48:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0