Var och en blir salig på sin troVarför ska det vara så svårt att respektera varandras tro och övertygelser? Varför ska människor behöva bli hatade och förtryckta för att de utövar en viss religion, bär vissa typer av kläder eller är så fattig att de tvingad tigga? 
Det är dags att stå upp för människovärdet, religions och yttrande frihet, dags för solidaritet och förståelse. 

Stoppa hatet mot judar och muslimer. Stoppa förtrycket mot romer. Säg ifrån när du hör rasistiska påståenden eller förnedring av sexuella läggningar. Jämställdhet mellan kvinnor och män måste bli en självklarhet men det är det inte idag. Fortfarande är det den vita medelålders mannen som är normen i samhället. 

Det behövs mer trygghet för alla i Sverige och i resten av världen för kvinnor och män oavsett vilka hen är eller vart hen kommer i från. Utbildning, information och säkerhetsinsatser är viktiga. Dessutom behöver var och en av oss bearbeta fördomarna inom oss. De fördomar vi känner för det okända måste brytas.

Det öppna samhället är värt att försvara. 

Det är fantastiskt att Sveriges muslimska råd, Sveriges kristna råd, Hinduiska församlingen, Sveriges Buddhistiska Samarbetsråd, Svenska kyrkan, Svenska Bahá’í-samfundet,och Judiska Centralrådet gör gemensamma uttalanden 
"Vi vägrar hata! Vi vägrar hata!
Vi älskar det här landet, och vi vägrar hata de medmänniskor vi delar det med!" 

Statsminister Stefan Löfven välkomnar initiativet 
Ett brobyggande, mellan människor, mellan religioner, mellan generationer. Det är såhär vi kan skapa en ny våg av öppenhet och solidaritet, som är så mycket större och mäktigare än hatet, och som sveper genom hela vårt land. Stå upp för rättfärdigheten, för religionsfriheten, för demokratin och vi viker oss aldrig!

Jag tänker på sångerna vi sjöng i Unga Örnar
-Vi sträcker ut en vänskapsband, till alla folk i alla land. Vi sträcker våra händer till alla på den vida jord ... Jag säger som mamma sa - var och en blir salig på sin tro

Kommentarer
Postat av: Leif

Det bästa sättet att skapa en bättre värld är att förbjuda all religion. I dagens moderna samhälle har medeltida sagor ingen plats.

Svar: Nej vi ska absolut inte förbjuda religion. Det har prövats både i Kina och Sovjet med förödande resultat
Monica.nu

2015-03-01 @ 13:42:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0