He for She - Ställ upp du ocksåInför första maj uppmanande jag alla första majtalare att tala om jämställdhet och He for She.
Idag talade jag om det på Riksdagsgruppen och sedan blev det rusning på männen som ville ställa upp för jämställdhet och kampanjen He for She.

Jämställdhet är inte en kvinnofråga, det är en mänsklig rättighet som berör oss alla – kvinnor och flickor, män och pojkar. 
Jämställdhet frigör inte bara kvinnor utan även män från förutbestämda sociala roller och könsstereotyper. Kampanjen #HeForShe har som syfte att engagera män och pojkar att verka som förespråkare och intressenter, att höja deras röster och skrida till handling för att åstadkomma jämställdhet. 
Alla män och pojkar måste ta ansvar i kampen för att stoppa all form av våld och diskriminering av kvinnor och flickor.


Det gäller företagsledare, fackföreningsledare, ministrar, Riksdagsledamöter och kändisar som kan ställa upp som förebilder och skriva på http://www.heforshe.org sedan förpliktigar det förstås att också leva upp till det. Att som man säga ifrån när en kvinna diskrimineras, att till och med stå tillbaka som man för att kvinnor ska få chansen till det som män kan ta för givet.

Men det gäller faktiskt alla män, alla kan ställa upp i arbetet mot våld mot kvinnor, mot förtryck och diskriminering av kvinnor. 
Ställ upp du också skriv på http://www.heforshe.org


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0