Lösning på momsfrågan idagIdag föreslog vi dvs S, mp och V i finansutskottet en lösning på momsfrågan för ideella sektorn.
Det gäller ideella organisationer som bedriver secon hand försäljning.
Glädjande nog var utskottet med på initiativet, och vi skickar ärendet vidare till beredning. Både skatteutskottet och kulturutskottet ska få yttra sig men vi tror att de också välkomnar detta initiativ. 

Samarbetsregeringen med Madgalena Andersson i spetsen har sedan tidigare hittat en långsiktig lösning så de blir momsbefriade från och med nästa år.
Med dagens initiativ blir det en lösning även för innevarande år.
Vi höjer anslaget med 200 miljoner i vårbudgeten vilket innebär att kompensation för årets moms kan betalas ut redan i sommar.

Däremot såg jag att det smugit sig in fel i TT meddelandet 

"Moms på ideell second hand kan lösas
Ideella föreningar som sedan årsskiftet tvingas betala moms på second hand-försäljning ska kunna få tillbaka pengarna senast i september, enligt ett initiativ från regeringen i skatteutskottet.  Och från nästa år ska de slippa moms"

Felen i TT är att regeringen sitter inte i skatteutskottet och det var inte skatteutskottet som behandlade frågan utan vi i finansutskottet. Kommentarer
Postat av: *Susanna Svensson

Nu går skam på torra land har de där fas3 parasiterna lobbat igen. Själklart måste Myrorna och Stadsmissionen betala moms det räcker med illojal konkurrens mot övriga handeln i och med att de får gratis varor och gratis personal. Beklämmande att V och S är så jäkla lättlurade. http://fasan2.bloggo.nu/Seconhand-och-moms/ samt http://fasan2.bloggo.nu/Myrorna-forsvarar-sitt-utnyttjande-pa-Brannpunkt/ Läs blogginläggen noga så förstår du argumenten som ligger bakom att många av oss arbetslösa i diskussionsgrupperna på nätet är oerhört besvikna över att S och V låtit sig duperas av Myrorna

2015-05-07 @ 12:29:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0