Tala om He for She


Idag uppmanar jag alla första majtalare att tala om hur männen kan ställa för ett jämställt samhälle.
Jämställdheten är bra både för män och kvinnor. Därför är det märkligt att det fram tills nyligen nästan bara var kvinnor som drev frågor 


 Stefan Löfven är FN-ambassadör för UN Womens initiativ för jämställdhet tillsammans med bland andra skådespelaren Emma Watson. Kampanjen är en satsning som syftar till att engagera regeringar, företag och universitet att skapa förändring i några av de samhällen som bäst behöver ta itu med brister i jämställdhet och kvinnors egenmakt. 
Därför är det hög tid att tala om dessa frågor till exempel idag på 1 maj.
– Jag ser fram emot att uppmuntra fler män och pojkar att engagera sig för ökad jämställdhet, sa Stefan Löfven när han utsågs. Det uttalandet förpliktigar. 

”He for She” får inte vara en tillfällig, tidsbegränsad kampanj. 
Den handlar om att förändra världen för att kvinnor och män ska ha lika makt över alla delar av våra liv. Jämställdhet och Feminism är inte, ett hot mot män, tvärtom. Det är en rörelse som syftar till att förbättra världen för alla människor. 

Kvinnor världen över utsätts under sin livstid genomgående för våld, diskriminering och förtryck.
 De har idag det största ansvaret för sina barn och är generellt sett fattigare än män. Detta betyder ändå inte att enbart kvinnor skulle gynnas av ökad jämställdhet. 

De ålderdomliga könsrollerna hotar även mäns fysiska och psykiska hälsa, och män hindras från att utveckla goda relationer med sina barn pga gamla traditioner. 

He for She:s budskap är att män ska ta större ansvar för jämställdhetsarbetet och visa att strävan efter ett jämställt samhälle inte är en kvinnofråga.

UN Womens kampanj #HeforShe är en kraftfull uppmaning till män att engagera sig i arbetet för en bättre värld för alla människor.Vad passar bättre en sådan här dag än att tala om det som förbättrar tillvaron för barnen, männen och kvinnorna? 


Kommentarer
Postat av: Fredrik

När kvinnor är i majoritet vill de lika lite som män lämna ifrån sig makten. Feminism är ingen lösning.

2015-05-01 @ 19:04:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0