En budget för fler jobbNu investerar i det som bygger Sverige starkt. I vårt Sverige ska fler jobba, skolresultaten vändas och klimatutsläppen minska. Ett Sverige där alla hjälps åt och alla bidrar. 
I praktiken innebär det att de som tjänar lite mer, bidrar lite mer till det gemensamma. Samtidigt som vi uppmanar alla människor att ta ett eget ansvar för att t.ex. studera eller jobba.

Budgeten är ett resultat av bra samarbete, men också tuffa prioriteringar. I ett läge där Sverige har betydande budgetunderskott så kan man inte tillgodose alla önskemål. Regeringen har behövt göra tuffa prioriteringar som inte alltid är roliga men som är nödvändiga för ekonomin. Sverige har idag stora budgetunderskott som kräver att regeringen genomför vissa besparingar och inkomstförstärkningar – allt annat är ansvarslöst.

Budget gör det möjligt att få fler i arbete. Genom att vi ger fler chansen att utbilda sig möter vi upp företagens efterfrågan på rätt kompetens. Det är viktigt för individen och det är viktigt för samhället. Dessutom storsatsar regeringen på fler bostäder och bättre infrastruktur, det skapar jobb när vi bygger, och gör att människor kan flytta och pendla dit jobben finns.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0