Medmänsklighet mot rasismFör medmänsklighet, mot rasism

En dag som denna finns det all anledning och stanna upp ett slag och reflektera över den främlingsfientlighet och de rasistiska utfall vi ser omkring oss.

 

Natten mellan den 9 och 10 november 1938 förstördes judiska affärer och synagogor över hela Tyskland och i Österrike. De fruktansvärda händelserna fick namnet kristallnatten på grund av den mängd krossat glas som täckte gatorna dagen efter aktionen.

Händelsen var ingen enskild våldshandling eftersom det en längre tid upptrappats en polarisering.

 

Jag ser tydliga samband mellan polariseringen som sker i vårt samhälle idag. Hatiska brott så som att bränna flyktingboenden, kasta sten och vräka ur sig nedlåtande okvädningsord för att göra skillnad mellan människor är fullständigt oacceptabelt. 

 

Flera viktiga manifestationer och fackeltåg skickar budskapet om medmänsklighet och mot rasism. 

 

Det behövs tydliga avståndstagande från de som uppmanar eller indirekt uppmanar till våld mot hatbrottsutsatta eller sprider fördomar och hat.

 

Vi får aldrig låta nazismens hat och våld ta överhanden igen. Hatbrott oavsett om de kommer från höger eller vänster, organiserade eller inte  ska fördömas. 

Manifestationer visar att det finns engagemang mot främlingsfientlighet och för förståelse mellan män och kvinnor oavsett kön, etnicitet, tro eller sexuelläggning .

Det gläder mig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0