Terrorism är terrorism. Det är ingen religionDags att samla kraft. Att möta hat och mörker med mer av demokrati, öppenhet, frihet och jämlikhet. Ger vi efter har terroristerna vunnit.

Terrorister vill sprida fruktan och skräck. Förstöra samhällsstrukturer. Vår förmåga att förebygga och bekämpa extremism och terrorism måste ständigt förbättras.

I dessa dagar är det också viktigt att inte låta främlingsfientligheten slå rot. Alla de människor som nu flyr till vårt land, flyr just från detta helvete. Det går inte att dra alla över en kam. Precis som att jag inte kan skriva att män sprider våld bara för att vissa män hatar kvinnor, slåss och  mördar. Lika lite kan vi säga att människor som flyr är våldsbenägna. 

Terrorism är terrorism. Det är ingen religion. Dessa män som utför dessa våldshandlingar kan inte accepteras. 

Att öppenhet, jämställt, demokrati, frihet och humanism skrämmer en del krafter, vet vi redan.


Nyanlända välkomnas i dag i många kommuner, stora som små. Men fler kommuner måste göra mer, precis som fler länder i EU måste. Det är viktigt med ett jämnt mottagande i våra kommuner för att integrationen ska gå bra. Därför behöver kommunerna mer anslag och det ordar vi nu genom tilläggsbudgeten. 
Men det behövs också praktiskt, handfast politik med ordning och reda.
Kvalité i skolan, äldreomsorgen, fler jobb, ekonomisk trygghet och fortsatt arbete för ett jämställts samhälle är än viktigare nu för att få ett brett stöd för en generös flyktingpolitik.


En oroligare värld gör det bara tydligare varför det är viktigt för oss att fortsätta kämpa för solidaritet, frihet, jämlikhet och ett jämställt samhälle fritt från våld. 
Vi ska leva i ett välfärdsland som bygger på sammanhållning mellan generationer och mellan samhällsgrupper, där alla bidrar och alla får del.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0