Våra pensionärer är värda ett gott liv.
Jag förstår frustrationen hos många pensionärer. Vi är lika frustrerade vi över att vår budget fälldes förra året av M, fp, C, KD och SD. Vi tappade ett helt år av reformarbete.
Nu tar vi ett nytt tag.
Sänkt pensionärsskatt, ökade nivåer i bostadstillägget och satsningar på äldreomsorgen ger sammantaget Sveriges pensionärer både en klart förbättrad ekonomi och en ökad trygghet. Men vi ska vara ärliga, självklart är vi inte nöjda där. Steg för steg ska vi fortsätta att ta bort den orättvisa beskattningen av pensioner, minska ojämställdheten och steg för steg ska vi fortsätta att förbättra äldreomsorgen. 
Den globala finanskrisen slog hårt mot Sveriges pensionärer. Pensionsbromsen slog till och många äldre fick vända på varje krona för att få vardagen att gå ihop. Samtidigt skapade den dåvarande borgerliga regeringen ett system med högre skatt för pensionärer, med förklaringen att det skulle få fler att jobba. Att pensionärer betalar mer skatt än löntagare är oförsvarbart och inte rätt lösning för att få fler i arbete. Därför sänker vi skatten för pensionärer från och med 2016 och tar därmed ett stort och viktigt steg mot att avskaffa klyftan mellan löntagare och pensionärer.
Nästa år får Sveriges pensionärer mer i plånboken tack vare våra reformer. För de pensionärerna med lägst inkomster utjämnas skatteklyftan mellan pension och lön helt genom regeringens pensionärsskattesänkning.  Samtidigt räknas pensionerna nästa år upp med över 4 procent. I årets budgetproposition föreslår regeringen utöver skattesänkningen bland annat ett stort investeringsstöd till äldreboenden, ökad bemanning inom äldreomsorgen och en kunskapssatsning inom omsorgen. Lägger vi till det höjda bostadstillägget på 400 miljoner kronor handlar det om reformer på drygt fyra miljarder.Kommentarer
Postat av: Nils Lindberg

De kanske också är värda riksdagsledamöter som har så stora kunskaper om svenska att de vet att det heter "våra pensionärer"?

Svar: Tack för påpekandet, men som sagt jag bjuder ju på ett å annat stavfel, ska genast rätta 😊
Monica Green

2015-11-06 @ 09:47:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0