AKB får det hett i KarlstadTill och med Fredrik Reinfeldt och Anders Borg sa i valrörelsen 2014 att Sverige under de kommande åren behöver höja skatterna för att klara välfärden. Efter åtta år av nedskärningar investerar regeringen i jobb, skola, klimat och välfärd. De borgerliga partiernas skattesänkarpolitik har testats förr, den fungerar inte och underkändes av väljarna. Ändå åker moderater till Karlstad för att plädera för ännu mer skattesänkningar och ännu mer nedskärning av välfärden. 

De är visserligen väldigt splittrade och AKB får det hett om öronen i Karlstad när det ska diskuteras om när de ska lägga fram sina förslag och med vem.
 
Att Moderaterna nu delar numera vår slutsats att bristande gymnasiekompetens är en grundläggande orsak till problemet är bra. Arbetslösheten är ojämnt fördelad i Sverige. Särskilt hög är den bland personer utan gymnasieutbildning eller personer med kort vistelsetid i Sverige. Därför investerar regeringen 1,3 miljarder i nya utbildningsplatser inom vuxenutbildningen. För bättre matchning på arbetsmarknaden behöver vi investera i utbildning så att människor får den kunskap och kompetens som efterfrågas.
 
När Moderaterna lämnade regeringsmakten efter åtta år var arbetslösheten högre än när de tillträdde. Att då säga sig vilja trycka tillbaka arbetslösheten med mer jobbskatteavdrag, fast de byter namn på skattesänkningen är den inte trovärdigt.
 
Att som Moderaterna sänka lönerna för de som tjänar minst längst är inte hållbart. Det ökar samhällsklyftorna och försvårar integrationen. Med den logiken skulle det bli fler direktörer om direktörerna fick lägre lön. 
 
 I sin budgetmotion föreslår Moderaterna stora besparingar i sjukvården, skolan och i kommunerna. Det samtidigt som vårdanställda går på knäna, skolresultaten sjunker och vi står mitt i den värsta flyktingkatastrofen i modern tid. 

Socialdemokratin är fortsatt garantin för ordning och reda i de offentliga finanserna, samtidigt som vi investerar i Sverige. Det gör vi eftersom vi har en orubblig tro på utbildningens kraft för att lyfta människan socialt, ekonomiskt och kulturellt. Så skapar vi ett bättre Sverige för alla.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0