BH-utställning på turné med UN womenI samband med UN-womens föreläsningsserie om FNs kvinnokonvention visas även en BH-utställning. De 240 BHarna utgör en symbol för de kvinnor som blivit ihjälslagna/mördade av en anhörig i Sverige de senaste 10 åren. Det är fruktansvärt att så många kvinnor får sätta livet till av någon de känner väl och har delat liv med. Om vi dessutom skulle lägga till misshandeln och våldtäckter skulle vi få ta till flera tiotusentals BH-ar. Att barn i dessa förhållanden får lida oerhört och utsätts för stora trauman är inget annat än ett stort misslyckande från det omgivande samhället.

Första anhalten för turnén VR Falköping. Det var en mycket intressant afton om FNs nya millenniemål och jämställdhet på Biblioteket i Falköping. En kväll med samtal om könsroller, mäns våld mot kvinnor, lönediskriminering och FNs nya millenniemål.

FNs Kvinnokonvention eller CEDAW (Convention on the Elimination of all forms of Discrimination Against Women) som den kallas, kräver avskaffandet av all diskriminering av kvinnor. Sverige har åtagit sig att arbeta för jämställdhet i enlighet med konventionens 16 artiklar som behandlar allt från utbildning och arbetsmarknad till sexualitet och könsroller.

UN women har en särskild uppgift av FN att göra Kvinnokonventionen mer känd för att kvinnor ska känna till sina rättigheter. BH-utställningen fortsätter nu till Mariestad.

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0