Fördöm, förebygg och förhindra alla dessa fruktansvärda bränder



Att vi skulle ha så många pyromaner i Sverige hade jag ingen aning om. Galna pyromaner som går igång på SDs uppmaningar. Det gör mig ledsen, bedrövad och bestört.  Varje morgon vaknar vi upp till nyheter av ytterligare bränder. Svårt sjuka mordbrännare måste stoppas och alla vi andra  måste med kraft förebygga, förhindra och fördöma dessa illdåd. 
Den gångna veckan har varit minst sagt omtumlande. Nu rapporterar morgonnyheterna ännu en gång om ett tilltänkt asylboende brunnit ner. Denna gång är det ett gammalt ålderdomshem som var tänkt att användas som bostad för människor på flykt. 

Att vi behöver vakter för att skydda ensamkommande flyktingbarn, en del under 10 år, från att utsättas för bränder. Att det i sociala medier till och med går att läsa hyllningar till de som tänt på gör att jag skäms över människan. Ska vi verkligen behöva skämmas som Svenskar för att vi har så många galningar omkring oss. Vad är det som pågår? 

SD har ett stort ansvar i det som sker när de direkt eller indirekt uppmanar till rasistiska illdåd. 
Mona Sahlin säger till DN att det finns ”en glasklar linje” mellan Sverigedemokraterna, hatsajter som Axpixlat och en hatisk nätmiljö där potentiella våldsverkare kan befinna sig.
Nu måste vi andra också börja kräva att SD tar avstånd från dessa rasistiska illdåd.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/sahlin-kopplar-brander-till-rasism/

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/ta-avstand-jimmie-akesson/



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0