Götene och Töreboda here we come!!

 Idag fortsätter socialdemokrater över hela landet att besöka skolor, äldreboenden och företag.

Erik Ezelius och jag besöker två lite mindre kommuner i Skaraborg. Nämligen de fina orterna Götene och Töreboda.

Det är viktigt att hindra den accederande urbaniseringen.  Fler måste få möjlighet att jobba, utvecklingen i skolan behöver vändas, klimatutsläppen minska och välfärden stärkas i hela landet.

Vår jobbagenda för att nå målet innehåller investeringar i bostäder och infrastruktur, fler och växande företag, och satsningar på matchning och kompetens.

 

Det finns fler lediga jobb än någonsin samtidigt som nästan 400 000 är arbetslösa. Därför satsar vi på utbildning och matchning så att människor kan ta jobb som finns och som växer fram när vi vänder utvecklingen. Komvux, omskolning och validering är minst lika viktiga förutsättningar för små kommuner

 

För att vända utvecklingen i skolan investerar vi för att fler ska vilja bli och stanna kvar som lärare. Samtidigt satsar vi på att varje elev får mer tid med sin lärare. Dessutom ger vi mer pengar till kommunerna för att de ska kunna anställa fler inom äldrevården.

 

För att öka människors frihet och trygghet stärker vi välfärden. Utöver professionsmiljarden skjuter regeringen till en miljard kronor till sjukvården under 2016. Dessutom slopar vi avgifterna för mammografi, preventivmedel för unga och besök i öppenvården för alla över 85 år.

Vi möter våra gemensamma framtidsutmaningar och investerar för fler jobb, bättre skola, snabbare klimatomställning och stärkt välfärd i hela landet.

Det ska bli intressant att besöka skolor, förskolor i Götene och Töreboda för att se hur de extra miljonerna för respektive kommun kan göra nytta för att vända utvecklingen åt rätt håll.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0