Näringsliv o arbetsmarknad i Västsverige


Socialdemokraternas höstkampanj pågår just nu. Den innebär arbetsplatsbesök, dörrknackning, möten och information om budgeten för fler jobb och bättre välfärd.
Med anledning av det gör vi västsvenska riksdagsledamöter en västsvensk turné under fredagar i oktober.Vi genomför fyra aktivitetsdagar i Västsverige med fokuserar på prioriterade politikområden.

Just idag fokuserar vi på näringsliv o arbetsmarknad när vi besöker Trollhättan.
Vi vill se fler och växande företag, öka möjligheterna för företagen att finansiera expansion, utveckla nya varor och tjänster och ge stöd för export till växande marknader.
Det handlar bl.a om investeringar i förbättrad infrastruktur och bättre samverkan mellan politik, näringsliv och akademi. 
Vi socialdemokrater har en aktiv näringspolitik inriktad på nyindustrialisering och export som ger stöd för företag och innovatörer att ta fram nya varor och tjänster.

Det ska bli intressant att besöka NEVS i Trollhättan. National Electric Vehicle Sweden AB (Nevs) är ett internationellt konsortium som håller till på gamla SAAB området. Utveckling och produktion inriktas på elbilar. Just nu är NEVS i färd med att anställa runt 150 ingenjörer.
Vi ska få presentation av företaget, dagsläget och framtiden och en rundvandring i fabriken.

Sedan ska vi bege oss till Innovatum. Ett utvecklingscentrum där kunskap möter kunskap i forskningsprojekt och inspirerande aktiviteter.
 På området Innovatum är det många som har valt att lägga sin verksamhet. Över 140 företag och fler än 1400 personer jobbar här idag. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0