Samtal i Tibro om skolan
I går fick jag följa med Kommunalrådet Rolf Eriksson till  Häggetorpskolan där han själv jobbat som lärare i många år. Vi pratade om satsningen på skolan som finns med i regeringens budget. Vi gick runt i bibliotek, matsal, fritidshemslokaler och klassrummen och träffade elever och lärare. 
Om budgeten går i genom blir det bättre för både eleverna och lärarna.

Varje elev ska få en ärlig chans att lyckas i skolan och då krävs att alla får den tid de behöver med sina lärare, att undervisningen anpassas till elevens förutsättningar och behov och att stöd sätts in så snart man ser att det behövs. 

Därför investerar regeringen i fler anställda i lågstadiet så att lärare får mer tid för sitt arbete och klasserna kan bli mindre och en läsa- och- skriva- garanti. 

Vi vill också anställa fler speciallärare och göra en ny fortbildningssatsning där lärare grundskolan ges grundläggande specialpedagogisk kompetens framför allt i högstadiet.

Naturligtvis välkomnade Rolf Eriksson skolsatsningen och hoppas att pengarna ska kunna användas på bästa sätt så att det gör nytta för barnens skolgångKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0