Stoppa övergreppen på kvinnor

Kvinnor har rätt till sin egen kropp! 


Det är med bestörtning jag ser övergreppen som svenska vårdgivare genomför med så kallade oskuldskontroller på unga kvinnor, mot kvinnornas vilja. TV4:s Kalla fakta har låtit utrusta skådespelare med dold kamera och sedan besökt tre olika vårdcentraler och specialistmottagningar.

Det finns mycket att säga om dessa fruktansvärda handlingar. Det är skamligt att oskuldskontroller genomförs i Sverige 2015. För det första går det inte att se om någon är oskuld, den påstådda mödomshinnan finns bara i historieböcker, skolböcker och i förlegade fördomar.
 
För det andra har kvinnor rätt till sin egen kropp och ingen ska vare sig göra påstådda kontroller, våldföra sig eller ha sex mot kvinnans vilja.

För det tredje oskuldskontroller är ett brott mot grundläggande mänskliga rättigheter. 
FNs Kvinnokonvention kräver avskaffandet av all diskriminering av kvinnor. Sverige har åtagit sig att arbeta för jämställdhet i enlighet med konventionens 16 artiklar som behandlar allt från utbildning och arbetsmarknad till sexualitet och könsroller.
I artikel nummer 5 som handlar om stereotypa könsroller står de uttryckligen att de som skrivit på FNs kvinnokonvention ska motverka fördomar, seder och bruk som grundar sig på att ena könet är underlägset eller på stereotypa könsroller. 
Eftersom Sverige förbundit sig att följa Kvinnokonventionen måste dessa omoraliska, våldsövergrepp omedelbart stoppas. 

Om Sverige inte har regler som uttryckligen förbjuder detta finns det inget annat sätt än att förtydliga både lagar och regler, omedelbart,  så att dessa våldsövergrepp förbjuds, hindras och beivras på alla sätt.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0