Välkomna till Skaraborg
Fredagarna i oktober har vi fördjupat oss i Västverige. Ni som följer min blogg har sett att vi besökt Falkenberg, Varberg, Trollhättan och Göteborg. Idag hälsar jag mina Socialdemokratiska Västsvenska kollegor till Skaraborg. Vi ska studera livsmedelsindustrin och landsbygdsutveckling.
Vi börjar med att besöka Dafgård i Kjällby.
Magnus Dafgård presenterar företaget och ger reflektioner över svensk livsmedelsindustri konkurrensförmåga. Han berättar också om företagets historia och dess framtidsplaner.
Idag ska vi också få information som vi kan ha nytta av i arbetet med att ta fram den livsmedelsstrategi som socialdemokratiska regeringen initierat. Därefter får vi se produktionen. Kanske får vi se när pizza, korv, lassagne, köttbullar, kåldolmar formas och tillagas.
Skaraborgs fackliga ledare Ulrika Karlsson, från fackförbundet Livs, finns med under dagen och ger fackets syn.
Sedan åker vi vidare till Wrågården (www.wragarden.se) – restaurang och aktivitetscenter, i Falköpings kommun.
Wrågården utsågs till ”Årets lokala matproducent i Skaraborg 2015”. Här ansluter Niclas Fällström, landsbygdsutvecklare .
Bara några kilometer därifrån finns Husets Bageri i Torbjörntorp. Där får vi se ett litet lokalt bageri som utvecklat sin verksamhet under åren.
Vi kommer att avsluta dagen hos familjen Evy och Lars-Olof Josefsson, Bossgården, Brunnhem, Stenstorp. De ska berätta om hur de utvecklat sitt lantbruk med utökad åkerareal samt större kobesättning med mjölkningsrobot. De har valt ekologisk produktion och levererar mjölken till Falköpings Mejeri.
Kort sagt det blir en mycket intressant dag för oss och jag hoppas vi får många viktiga intryck som vi har nytta av i våra politiska uppdrag.
Kommentarer
Trackback