Anna Lindh var både optimist och entusiastisk


Idag den 11 september ska vi inte sörja, Anna ville inte ha det så, men en stunds eftertanke skadar inte. Anna Lindh var en av Sveriges mest framgångsrika politiker. Hon var en stark aktör både i Sverige och internationellt. 
Jag hade förmånen att vara vän med Anna. Vi kände varandra sedan SSU tiden. När hon blev ordförande i SSU blev jag invald i förbundsstyrelsen och där jobbade vi ihop i 6 år. Vi var på läger ihop, hade torgmöten och ordnade jämställdhetskurser på Bommersvik m.m. 

Hon var alltid påläst och allert men även stridbar. Kvinnor på topp blir tyvärr ifrågasatta. Hon slets ofta med dåligt samvete, ville vara hemma mer med sina söner men ville också vara med och förändra världen som utrikesminister.  

I sin politiska gärning visade hon prov på envishet och mod. Hon trodde starkt på möjligheten till förändring via enträget politiskt engagemang. Anna Lindh var en förkämpe för demokrati och mänskliga rättigheter. Hon berörde och inspirerade människor med sin lustfyllda energi och djupa medkänsla.
 Under sina år som utrikesminister, blev hela världen hennes arbetsfält. Hon hade många kontakter och vänner i stora delar av världen. Anna Lindh var mycket uppskattad, både inom och utanför det socialdemokratiska partiet.  Anna Lindh, fick mycket även beröm för sitt sätt att sköta flera komplicerade förhandlingar under ordförandeskapet i EU.

Hon var optimist, socialist och internationalist, jag har mycket att tacka Anna för och minns hennes medryckande skratt idag och bär med mig hennes entusiastiska sätt att ta sig an svåra utmaningar  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0