Investeringar för Skaraborg

 


Visst lever vi i ett bra land men vi står inför stora framtidsutmaningar. Fler måste få möjlighet att jobba, utvecklingen i skolan behöver vändas, klimatutsläppen minska och välfärden stärkas.
 
Vi ska ha EU:s lägsta arbetslöshet 2020. Alla som kan arbeta ska arbeta. Vår jobbagenda för att nå målet innehåller investeringar i bostäder och infrastruktur, fler och växande företag, och satsningar på matchning och kompetens.
 
Det finns fler lediga jobb än någonsin samtidigt som nästan 400 000 är arbetslösa. Därför skapar vi många fler tillfällen för utbildning och matchning så att människor kan ta de jobb som finns och som växer fram när vi vänder utvecklingen. Det innebär bland annat satsningar på Komvux här i Skövde.
 
Sverige är en kunskapsnation men resultaten i skolan sjunker. För att vända utvecklingen investerar vi för att fler ska vilja bli och stanna kvar som lärare. Därför görs en miljardsatsning på höjda lärarlöner. Samtidigt satsar vi på mer pengar till Skaraborgs skolor så att varje elev får mer tid med sin lärare.
 
För att öka människors frihet och trygghet stärker vi välfärden. Utöver professionsmiljarden skjuts det till mer pengar till Västra Götalands regionen under 2016. Det är viktiga och välkomna miljoner till sjukvården. Dessutom slopar vi avgifterna för mammografi, preventivmedel för unga och besök i öppenvården för alla över 85 år.
 
Nästa år investerar vi sammanlagt över tre miljarder kronor i klimat, miljö och energi. Det handlar bland annat om lokala investeringar som ger jobb och minskar klimatpåverkan. Vi återställer också ordning och reda i de offentliga finanserna efter det stora underskott som den borgerliga regeringen lämnade över. Alla reformer är fullt finansierade.

Genom vår budget skapar vi hopp och framtidstro i Sverige och i Skaraborg. Vi möter våra gemensamma framtidsutmaningar och investerar för fler jobb, bättre skola, snabbare klimatomställning och stärkt välfärd. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0