#onebracelet för #unwomenswedenIkväll berättar jag om UN women på ett spännande, intressant, viktigt event på Café Opera.  Ikväll sker lansering #onebracelet för #unwomensweden. Det kommer att bli en mycket händelserik kväll.

Men vad är då UN Women? 
Un Women står för United Nations entity for gender equality and the empowerment of women.
Förenta Nationernas enhet för lika rätt mellan könen och kvinnans rätt till egenmakt. Vi är partipolitisk obundna. Trots det jobbar vi med politiska frågor gentemot alla politiska partier som är demokratiska och ställer upp på alla människors lika villkor. 
UN Women Sveriges uppdrag är:

Bedriva politiskt påverkansarbete, utbilda och informera om kvinnors rättigheter och kvinnokonventionen, samla in pengar och stödja UN Womens program runt om i världen. FN har gett UN Women i uppdrag att arbeta för att kvinnokonventionen ska följas av alla länder som skrivit under den, inklusive Sverige. 

Vi är en ideell organisation som kämpar för alla kvinnors och flickors självklara rätt att få sina grundläggande behov och rättigheter tillgodosedda. Kvinnokonventionen utgör grunden för allt vårt arbete.


Som en del av FN har UN Women ett unikt inflytande eftersom vi arbetar tillsammans med och på uppdrag av regeringar i över 190 länder. UN Women påverkar och informerar aktivt beslutsfattare på lokal och nationell nivå. 
UN Women Sverige ska ifrågasätta, debattera och verkar för att svenska politiker tar sitt ansvar för nutida och framtida generationer.


Vi informerar och utbildar om FN:s Kvinnokonvention, jämställdhet, kvinnors situation och mänskliga rättigheter. Detta kan exempelvis ske i form av föreläsningar, workshops eller studiecirklar.

Vi samlar in pengar till det internationella utvecklingsarbetet för att stoppa våld mot flickor och kvinnor, stärka kvinnors ställning och öka jämställdhet över hela världen.

UN Women Sverige har fyra prioriterade teman som präglar vår verksamhet. 
* Det är implementeringen av FNs kvinnokonvention 
* Det är Stoppa mäns våld mot kvinnor
* Det är Kvinnors ekonomiska och politiska makt, det vi kallar egen makt
* Och det är att FN ska prioritera jämställdhet i de nya millenniemålen. Det är oerhört glädjande att FN sent i går kväll antog de jämställdhetsmål som Sverige drivit.

Nu gäller det i stället att driva på så att FNs medlemsländer går från ord till handling de kommande åren.

Så långt UN women, vad #onebracelet är kommer snart att visa sigKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0