Succé för PRIDE i SkaraborgDet blev inte bara några hundra som gick i Prideparaden på lördagseftermiddagen. Det var tusen och åter tusentals. Betydligt fler än vad jag hade kunnat ana. Det blev en underbar dag och en folkfest utan dess like.
Det är bara tacka initiativtagarna, arrangörerna och kanske det fina vädret för denna succé. 
Människor strömmade från stora delar av Skaraborg till Skövde för att delta i festligheter, seminarier och föreläsningar i Skövdes Kulturhus och på Hertig Johanstorg. Men främst kom de för att delta i Paraden för att visa sin stolthet, glädje och engagemang för kärlek i alla dess former.

Förståelsen, kunskapen och medvetenhet har ökat enormt de senaste åren för att människor ska accepteras oavsett sexuell läggning.

Kampen för HBT-personers rättigheter har med stor framgång drivits både av oss socialdemokrater och andra politiska partier för en förbättrad lagstiftning. 
Jag är glad över att så många partier deltog i paraden. Lika glad är jag att SD inte deltog, rasister hör inte hemma i dessa sammanhang.
Civilsamhället och det folkliga engagemanget är viktigt för att förändra attityder. Prideparader är viktiga i de sammanhanget också, förutom att det är kul.
Vi måste vara ständigt beredda att öka friheten och rättigheten för alla att delta på lika villkor i det demokratiska samhället. Men ännu återstår mycke arbete. Det gäller att i alla sammanhang stå upp för människovärdet och ta krafttag mot de hatbrott som begås på grund av rasism, främlingsfientlighet eller hets mot HBT-personer. Kommentarer
Postat av: Krister Rosengren

"Lika glad är jag att SD inte deltog, rasister hör inte hemma i dessa sammanhang."

Det finns väl HBT personer som röstar på SD liksom det finns dom som är fördomsfulla mot tex hetero?
Det är ju vilka som helst.

2015-09-20 @ 09:51:47
Postat av: Jan

Tyvärr säger väl det här något om arbetarrörelsens situation när det är fler deltagare i Pride-tågen än i första maj-tågen...

2015-09-20 @ 17:31:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0