Välkommen PRIDENu har Skövdes PRIDE dagar invigts och det blev ett känsloladdat fint tillfälle i Skövdes kulturhus.
Invigningstalare Barbro Westerholm beskrev arbetet med att steg för steg befria kärleken och bekämpa fördomarna. Det var kul att hon som folkpartist tryckte på vikten av blocköverskridande lösningar och hon lyfte flera gånger upp socialdemokraters insatser i detta viktiga långsiktiga arbete. 
Visste ni att så sent som på slutet av 1970-talet betraktade homosexualitet som sjukdom? Det var Barbro Westerholm med och tog bort.


Varje människa ska kunna leva det liv hen önskar och inte begränsas av t.ex. kön, etnicitet, sexuell läggning, kulturell eller religiös bakgrund.
Nu måste vi jobba vidare med bl.a  genusmedveten pedagogik i både förskolans och skolans verksamhet.
Med en uppluckring av heteronormen blomstrar en mångfald av familjer. Utvecklingen leder till att varje människa får större möjlighet att själv utforma sitt liv. Vi kan befria kärleken genom att upplösa normen om kärnfamiljen.
Både vid insemination och adoption är reglerna för att skaffa barn ojämlika mellan heterosexuella och samkönade par. Regelverket för reproduktiv assistans bör ses över för att motverka diskriminering. Det krävs också ett aktivt arbete för att underlätta för HBT-adoptioner.
Situationen för HBT-personer i världen skrämmer. I flera länder, t.ex. Ryssland och Uganda, går utvecklingen åt fel håll. Det måste vi ändra på.


Under lördagen ska jag viga de par som vill gifta sig i Skövdes kulturhus. Dessutom finns vi naturligtvis med på Hertig Johanstorg och i den festliga PRIDE paraden.
Hoppas vi ses där! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0