Från en splittrad till en samlad svensk polis.Idag hade vi socialdemokratiska Riksdagsledamöter från Skaraborg polischef Helena Trolläng. Det var ett mycket intressant och givande möte i Skövde. Hon berättade om den nya organisationen som håller på att sätta sig.  Det var efter hel politisk enighet som de 21 Polismyndigheter till en nationell polismyndighet.
Samhället har förändrats, alla medborgare är mer rörligare, dessutom är brottsligheten förändrad och det finns en ökad förväntningar från medborgare.
Polisen ska bli effektivare, ökad förmåga att ingripa och utreda och flexiblare med den nya myndigheten. Ett av problemen är en mycket stor brist på tolkar. Det skulle behövas en gemensam  transporttjänst inom kriminalvården som avlastar polisen. 
Polisens bärande princip är att de ska vara närmare medborgarna och få en ökad enhetlighet. Ambitionen för Helena Trolläng är att polisen ska bli mer publik och närvarande i det lokala samhället. De ska jobba mer via mobila poliskontor, områdespoliser, medborgardialoger mm.
Vi diskuterade länge om såväl trygghet, kvinnofrid, diselstölder och oseriös tung trafik och mycket annat som ingår i utmaningarna för polisen. 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0