Spännande att försöka hitta i Tokyo
Efter några intensiva dagar med OECD i Tokyo var det dags för hemresa.
Om du någon gång ska förflytta dig från Tokyo centrum till flygplatsen så tipsar jag om att vara ute i mycket god tid. Det var vi, ändå kändes det som vi fick tidsbrist eftersom vi inte hittade så bra. Det är inte alldeles enkelt med alla dessa japanska skyltar och några få skyltar med engelsk information i liten text.

Det började bra med att vi tog taxi från hotellet till Tokyo station. Den resan gick bra, men väl där började första missförståndet. Den trevliga taxichauffören frågade om vi kunde gå av vid trottoaren och det tyckte vi var helt ok. Vårt problem var bara att vi inte hade förstått att vi blev avsläppta på andra sidan gatan. Så vi gick med snabba steg in i närmaste byggnad i hopp om att hitta fram till spåren. Det tog ett tag innan vi förstod att det huset egentligen var en gigantisk galleria.

Vi stoppade en av de tusentals morgonpendlare och frågade efter Tokyo station. Hon var väldigt vänlig och visade oss vilken riktning vi skulle gå.
Så vi gick ut igen, över gatan och hittade den stora stationen.

Nästa utmaning var att hitta vilken spärr vi skulle gå igenom och att förstå vilken av alla biljettautomater som vi skulle köpa biljett i. Det fanns fem olika biljettatomater och två av dem tog kreditkort, vi testade de flesta av dem men gick på pumpen flera gånger.
Det blev många tryckningar och många frågor till förbipasserande Tokyobor och personal innan vi lyckades få ut lämpliga biljetter.

So far so god.

Därefter skulle vi hitta rätt ingång, rätt våning och åka i rätt rulltrappor ner de tre våningarna till rätt perrong. Men vi lyckades till slut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0