Stefan Löfvens sommartal


Det var fullt med folk i Vasaparken trots regent . Stefan Löfven började med att applådera alla framgångar i OS. 

Sedan fortsatte han med att t kraftigt avstånd från sexuella trakasserier, var de än dyker upp. Vi måste ta ett gemensamt ansvar för att får stopp på oacceptabla sexuella övergrepp på festivaler och bilbränder i bostadsområden.

I vår omvärld har det skett förfärliga terrorattacker i Orlando, Nice, München och Kabul, försöket till statskupp i Turkiet och händelserna därefter. Vi har sett ett obehagligt tonläge i debatten både i Storbritannien och i USA.  Löfven menade att vi från Svensk sida  ska engagera oss mer för samarbete över gränserna med gemensam, ansvarstagande och seriösa länder.  Tillsammans stärker vi säkerheten i världen. 

Löfven gladdes åt att arbetslösheten går ner, särklit bra att ungdomsarbetslösheten sjunker. Nu investerar vi för trygghet och välfärd det är den Svenska modellen .

Stefan Löfven talade också om den svenska skolan. I dagarna går över en miljon barn till läsårets första skoldag. För 120 000 barn är det första höstterminen. De har höga förväntningar och samhället har ett stort ansvar att leva upp till dessa. För vår framtid ligger i deras hunger efter kunskap. Ett grundfundament för den svenska modellen ska därför vara en jämlik skola som ger alla barn och unga en bra start i livet oavsett bakgrund. Där ingen lämnas efter, men inte heller någon hålls tillbaka. En skola där alla elevers förväntningar uppfylls.

Tyvärr lämnade den gamla borgerliga regeringen ett dystert facit efter sig. Under för lång tid fick skattesänkningar gå före kunskap i skolan. En prioriterad del av regeringens samhällsbygge är därför arbetet med att vända kunskapsresultaten och den ökade ojämlikheten i den svenska skolan.

Nu satsar regeringen på fler lärare. Skolan står just nu inför en akut lärarbrist och regeringens nya satsning är tänkt att möta den.

Totalt ska utbildningen, både lärarutbildningen och förskolelärarutbildningen, byggas ut med 3 600 helårsstudenter till 2021.Kommentarer
Postat av: Andreas

Spendera pengarna på høgre löner før de befintliga lærarna. Lönen ær den fræmsta motivationen till varför någon väljer ett yrka.

Svar: Lärarlönerna har höjts
Monica Green

2016-08-21 @ 16:55:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0