Barnperspektiv i en modern föräldraförsäkring

  Barns rätt till trygga uppväxtförhållande är central när vi utformar familjepolitiken som helhet och föräldraförsäkringen i synnerhet. Principen om barnets bästa är vägledande.

Vi vill se en mer jämställd arbetsmarknad och ett mer jämställt privatliv där föräldrar i större utsträckning delar på det obetalda arbetet. Vi vill se att barn har lika rätt till sina föräldrar, oavsett ställning på arbetsmarknaden eller familjekonstellation.

   Det behövs en ökad jämställdhet. Vi behöver en jämn fördelning av föräldrapenning och föräldraledighet och fler reserverade månader.

      Det behövs en modern arbetsmarknadförsäkring för dagens familjekonstellationer. Ett modert arbetsliv innebär möjligheten och i bland svårigheter att ta ut föräldraledighet, det behöver ses över precis som för särskilt sätta fokus på företagares och studenters villkor.

         En modern försäkring ska klara dagens familjekonstellationer

            En tydlig försäkring som är  lätt att använda. Målet är att det ska bli lättare att planera livet och ledigheten med föräldrapenning och att se i vilka situationer under ett barns liv som föräldraförsäkringen kan göra det lättare att förena ett jämställt föräldraskap med arbete.               Kommentarer

               Kommentera inlägget här:

               Namn:
               Kom ihåg mig?

               E-postadress: (publiceras ej)

               URL/Bloggadress:

               Kommentar:

               Trackback
               RSS 2.0