centern vill sänka din lön

 

Centern använder flyktingar för att angripa löntagarnas rättigheter. Det står klart sedan Annie Lööf inledningstalat på kommundagarna i Karlstad. ¨

 

De som vill sänka löner har aldrig tvingats svara på vilka jobb det ska gälla, hur de ska sänkas och hur mycket. Nu säger Annie Lööf att lönerna ska sänkas rejält för de som kommer från andra länder. Det är fruktansvärt diskriminerande att sätta löner utifrån etnicitet.

 

Men det är inte möjligt att sänka lönerna för en grupp i samhället utan att det också innebär sänkta löner för många fler. Eller menar Annie Lööf på allvar att hon ska titta på vitheten innan hon sätter lönen? Nej det tror jag inte, jag tror hon vill sänka lönen även för infödda.

 

Nu är det som tur är inte politiker som sätter löner i Sverige. Det är arbetsmarknadens parter. Men Annie Lööf vill underlätta för Svensk Näringsliv att driva frågan och att försämra styrkan hos fackförbunden.

 

Borgerligheten vill alltid öka löneskillnaderna, sänka lönerna och försämra villkoren.

 

Det krävs inte lägre löner för att de många nyanlända som kommit till Sverige snabbt ska kunna komma i arbete, det krävs språkutbildning, validering och matchning. Vi har hört det där så många gånger, att vi ska tvingas försämra välfärden och sänka lönerna. När globaliseringsdiskussionen tog fart för många år sedan var det många som sa att lönerna måste sänkas i Sverige. Det stämde inte då och gör det inte i dag.

 

Det är satsningar på utbildning och praktik som krävs – utöver de lönesubventioner som redan finns i vissa branscher. Det finns en mängd stöd från arbetsförmedlingen till de arbetsgivare som anställer nyanlända och invandrare.

 

Gå inte på Annies tal om att det inte gäller din lön.


Kommentarer
Postat av: Lars Norling

Tror du på fullt allvar att LO, som kanske i framtid har en ordförande som sympatiserar med SD, skulle gå med på lönesänkning. Att det är huggit i sten att LO-ordförande i framtiden är (s) är det väl endast idag riktigt inbitna socialdemokrater som tror, eller hur ?
Själv är jag säker de nyanländas lönenivå har ringa påverkan på deras möjlighet att få arbete.
En anledning är att det lågkvalificerade arbetet som kommer på tal inte är lönsamt för en arbetsgivare. Då är det skillnad vilka pengar det kan ge för en arbetsgivare att betala kanske 100 000 kr i månaden för en välutbildad toppkraft.
Din tankar är väldigt goda men när de skall konfronteras verkligheten så blir det en stor smäll, tro mig.

2016-02-06 @ 13:58:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0