Digitalt förstDet gläder mig att regeringen ger förutsättningar för smarta digitala lösningar för ett mer klimat­smart samhälle, fler jobb, fler bostäder och ett Sverige som håller ihop. 
Det är både välkommet och nödvändigt.
 
Den tekniska utvecklingen går fort men mycket tyder på att den kommer att gå ännu snabbare framöver. I Sverige har vi en digitalmognad, vi tar lätt till oss ny teknik. Utnyttjar möjligheterna som det ger i skolan, i arbetslivet, inom hemsjukvård och It-Medicin. 

Men vi blir otåliga när det inte fungerar. Vi förväntar oss snabba mobila uppkopplingar i hela landet, där vi bor, arbetar och spenderar större delen av vår fritid. Det är inga omöjliga krav.

I dag är det naturligt för både medborgare och företag att förvänta sig både en effektiv digital kontakt med myndigheterna såväl som att myndigheterna ska erbjuda digitala lösningar för olika livsshändelser.
"Digitalt först" – för en digital förnyelse av det offentliga Sverige. Att tänka digitalt först innebär att vi blir ett smartare och mer hållbart Sverige, som drar nytta av digitaliseringens möjligheter och som håller ihop hela landet.

Sverige ska vara bäst på att tillvarata digitaliseringens möjligheter och att vi ska befästa vår position som en av de ledande it-nationerna i världen. Våra myndigheter, kommuner och landsting ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter för att skapa en enklare vardag för privatpersoner och företag, ett mer klimat­smart samhälle, fler jobb och fler bostäder.
 
Tillsammans så ska vi bli bäst i världen på att utnyttja digitaliseringens möjligheter. Nu kraftsamlar vi på "Digitalt först".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0