Seriös säker trafikIdag hade vi socialdemokrater i Skarborg ett mycket intressant och informativt samtal i Skövde med infrastrukturminister Anna Johansson om seriös säker trafik på vägarna.
Det var Thomas Morell på Skaraborgs åkerier och jag som hade förberett mötet.
Vi har jobbat ihop tidigare och lyckades samla såväl åkare som tranportarbetareförbundet och NTF.  
 Ingemar Joby, Joby Hova AB, hade som vanligt många exempel på hur seriösa transporter konkurreras ut av såväl svenska som utländska skruppelfria åkare. 
Emil Sahlberg, S Invest AB som just blivit pappa ville inte missa detta viktiga möte och Thomas Morell fixade givetvis pappatårta. Ulf Norberg från Transportarbetareförbundet beskrev problemet för facket att hinna med i träsket och Torbjörn Forsell från NTF Skaraborg efterlyste mer kontroll. 

Thomas Morell inledde med målet STOLTA OCH LÖNSAMMA ÅKERIFÖRETAG PÅ EN SUND OCH ATTRAKTIV MARKNAD. Men situationen är allvarlig, 
• Hotar åkeriföretag
• Hotar arbetstillfällen
• Hotar trafiksäkerheten
• Hotar hälsa och miljö
Staten förlorar skatteintäkter
PROBLEMBILD är Olaga yrkesmässig trafik, Otillåten cabotagetrafik, Falskskyltade fordon, Organiserade stölder >70 % insider och Dieselstölder mm

Anna Johansson beskrev det fortsatta arbetet med beställaransvaret, Patrik Björck berättade om problemen som uppstått sedan Byggnads förlorade det så kallade Lavalfallet och att den dåvarande borgeliga regeringen inte då förstod hur viktigt det var att Svenska löner ska gälla i Sverige. Detta blev en svår utmaning för att upprätthålla den Svenska modellen men att vi ska dit igen. 

Mötet blev konstruktivt och ledde till att vi behöver ha fortsatt dialog för att förbättra situationen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0