Brist på byggarbetare - trots sänkt ROT

Det är näst intill omöjligt att kunna kontraktera hantverkare idag, trycket ser inte ut att lätta. Det är slarvigt av EKOT att svälja en nyhet som säljs in av branchorganisationen Sveriges byggindustrier.
Trots att det inte finns någon statistik så dundrar företagarna att det syns på minskad efterfrågan, de vill ha fortsatta bidrag av staten för att inte bryta mot lagen dvs att svart arbetskraft används.

Förra året betalade andra skattebetalare dvs staten 3,4 miljarder till de som bygger om och förbättrar sina hus. Även fortsättningsvis kommer ROT-avdraget finnas kvar med ett bidrag på 30% av arbetskostnaden upp till 50 000kr om året. Det är mycket pengar som gör det mycket populärt.

Det finns inget som tyder på att byggnadsarbetare blir arbetslösa. Tvärtom det kommer att vara ett bristyrke i många många år framåt. Mycket tyder på att det kommer att behövas ta in byggnadsarbetare från andra länder för att klara av trycket undertiden som fler byggnadsarbetare utbildas i Sverige.

I de flesta byggyrken väntas det bli goda möjligheter till jobb både i år och de närmaste fem till tio åren. Det konstaterar Arbetsförmedlingen i sin rapport "Var finns jobben?".
Arbetsförmedlingen räknar med att sysselsättningen fortsätter att öka i byggbranschen. I många yrken är det brist på personal. Byggkonjunkturen är stark, främst beroende på bostadsbyggandet, men det finns också en stor efterfrågan inom reparation, -om och tillbyggnad, samt inom anläggningsjobb.
Många arbetsgivare upplever idag ett problem att få tag på utbildad personal och Arbetsförmedlingen räknar med att rekryteringsbehovet kommer att fortsätta öka. Till en del dämpas behovet genom att ta in utländsk arbetskraft.

Skärp er EKOT, innan ni dundrar ut partsinlagor som "sanningar" 

http://www.byggnadsarbetaren.se/2015/01/fortsatt-brist-pa-byggnadsarbetare/


Kommentarer
Postat av: Leif

Och när det gäller ränteavdragen så subventionerar andra skattebetalare detta vansinne med ca 34 miljarder per år. Finns många vansinniga subventionerna att avveckla.

2016-01-29 @ 20:31:21
Postat av: Daniel Kastanj

Hej!

Stöd de strejkande!

https://www.facebook.com/Vi-st%C3%B6djer-Byggnads-och-M%C3%A5larnas-strejk-1735016510077664/

2016-04-12 @ 20:11:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0