Bygg bygg bygg. Der behövs bostäder

 Många bra beslut för att gör det enklare, snabbare och billigare att bygga bostäder har redan tagits av den socialdemokratiskt ledda regeringenFörkortadöverklagandeprocessen, ny bullerförordning, satsningar på energieffektiva och klimatsmarta byggnader har bidragit till den största bostadssatsningen på över 20 år. Med regeringens investeringar på sammanlagd 5,5 miljarder för fler bostäder, snabbare byggande och bättre boende har viktiga steg tagits för att komma till rätta med problemet. Redan i år förväntas bostadsbyggandet vara det högsta sedan början på 1990-talet.

Nu föreslår den socialdemokratiskt ledda regeringen att ytterligare:

Förenkla regelverken
Öka byggkapaciteten
Se över finansiering och ökad rörlighet

 

Men vi har fortfarande en lång väg att gå och dagens byggtakt är inte nog för att hinna med 700 000 bostäder på 9 år.Politiska låsningar får nu inte stå i vägen när framtidens bostadssituation står på spel och därför är det bra att regeringen tar initiativ till breda politiska samtal kring bostadsfrågan. 

 

Om flera parter arbetar tillsammans kan vi få fart på bostadsbyggandet. Det leder till fler jobb i byggbranschen ochen bättre fungerande arbetsmarknad där bostadssituationeninte är avgörande vid val av jobbFler bostäder stärker svensk ekonomi: matchningen mellan lediga jobb och arbetssökandeförbättras; skenande bostadspriser motverkas; fler unga kan flytta hemifrån; barnfamiljer kan flytta till större bostäder och äldre till ett mer anpassade boende.

 

Bostadsfrågan förutsätter samarbete och vi välkomnar en bred samverkan. Det kommer bygga Sverige starkt inför framtiden. 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0