Dubbelbestraffning en vanlig härskarteknikDet där med medialogik är inte helt enkelt att förstå sig på, eller så handlar bostadsdrevet mot Margot Wallström om helt vanlig härskarteknik.

Först kritiseras Margot Wallström för att hon hyr en lägenhet som ägs av kommunal. Tänk ve och fasa om hon fått ett förstahandskontrakt så att hon kan bo där hur länge hon vill....
Dagen efter så vänder nyheten och det spelats som om det vore ännu värre om hon bara ska bo där menas hon är statsråd. Hur nu det skulle kunna vara värre att hon lämnar lägenheten senast då hon lämnar sitt ämbete.

Felet är naturligtvis att statsråd från andra delar av landet än Stockholm inte har tillgång till lägenhet under tiden som de är ministrar. Det är rent ut sagt för jävligt att ministrar ska hålla på att leta bland mäklare, kontakta hyresvärdar och ägna all sin första tid i regeringen åt att hitta boende.

Vi har ju via media tidigare fått ta del av Sven-Erik Buchts och Morgan Johanssons letande av lägenheter. I stället för att de ska fokusera på sitt uppdrag. 

Flera privata företag ser det som självklart att hjälpa till med bostäder när de rekryterar chefer. Försvaret och andra statliga organ ser till att anställda har någonstans att bo när de tillfälligtvis jobbar i Stockholm och måste ha dubbla bostäder.

Riksdagen köpte för ett antal år sedan in lägenheter till oss Riksdagsledamöter, dels för att vi inte skulle sova på soffan i våra arbetsrum och dels för att det är alldeles för dyrt att bo på hotell, de nätter vi bor i Stockholm. 

Det är skandal att regeringskansliet inte har samma policy? Dessutom är bostadsbristen en skandal i sig. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0