Partiledardebatt i Agenda borde handla om bostadsbyggande, utbildning och jobb


Tänk om partiledardebatten mer fått handla om jobben, jämställdhet, byggande och skolan? Det hade naturligtvis varit bättre men ett förtroende gäller ju både i politiken och hur förtroendevalda lever och agerar. Givetvis måste väljare få veta vad som hänt och inte hänt när det gäller kommunal och hur de fördelar sina bostäder.
Nu är ju inte kommunal de enda som hjälper till med bostäder för de som bor utanför Stockholm.  
Många privata företag ser det som självklart att hjälpa till med bostäder när de rekryterar personal. Jag tror att även försvaret och andra statliga organ ser till att anställda har någonstans att bo när de tillfälligtvis jobbar i Stockholm eller måste ha dubbla bostäder.
Riksdagen köpte för ett antal år sedan in lägenheter till oss Riksdagsledamöter, dels för att vi inte skulle sova på soffan i våra arbetsrum och dels för att det är alldeles för dyrt att bo på hotell, de nätter vi bor i Stockholm. Undrar varför regeringskansliet inte har samma policy? Kanske för att de flesta i regeringen är från Stockholm och att det inte har uppfattats som ett problem förrän nu. 

Men för att fortsätta på partiledardebatten så citerar jag Stefan Löfven: "Vi har ett samhällsbygge framför oss som gäller hela Sverige, oavsett om man är född här, har bott här i tio år eller kommer nu. Sen behövs det speciella insatser för de som kommer från andra länder och exempelvis har en mycket låg utbildning" mycket bra sagt. Han var som vanligt konkret, påläst och saklig.


Förtroende tar tid att bygga upp och går fort att rasera. Så det är bara fortsätta bygga på ett bättre förtroende igen. 
Nu gäller det att få fart på bostadsbyggandet i hela landet. Se till att människor får utbildning, validering, praktik och jobb. Fortsätt den inslagna vägen med satsning på kvalité i välfärden. Och fortsätt med att ta itu med sexuella trakasserier, straffa förövare och börja med ett tydligt förebyggande arbete om attityder.Kommentarer
Postat av: AM Östberg

Medierna är mer intresserade av skandaler - verkliga eller skapade - än av samhällsfrågor.

2016-01-18 @ 09:23:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0