Tuff partiledardebatt om investeringarDet var en beslutsam statsminister som inledde partiledardebatten om stopp för sexuella övergrepp. Varje flicka, varje kvinna har rätt till sin egen kropp, förövare ska straffas, attityder ska förändras, sa Stefan Löfven. Det var glädjande att M, fp, KD  och Cs företrädare applåderade det initiativet.
Sedan handlade debatten mest om investeringar för jobb, bostäder och utbildningar.
Att investera kraftigt i Sveriges nya jobbagenda – med infrastruktursatsningar, en ny exportstrategi och bättre tillgång till riskkapital för små och medelstora företag.

På skolområdet investerar vi i ett nytt kunskapslyft med över 50 000 nya utbildningsplatser så att fler kan ta de jobb som växer fram. I år förverkligas också vår satsning på höjda lärarlöner, mindre klasser i lågstadiet och ökat stöd till de skolor som behöver det mest.

Regeringen har tagit en rad beslut för att göra det snabbare, enklare och billigare att bygga bostäder. Vi har förkortat överklagandeprocessen, lagt fram en ny bullerförordning, satsat på energieffektiva och klimatsmarta byggnader och har inlett den största bostadssatsningen på över 20 år. Redan i år förväntas bostadsbyggandet vara det högsta sedan början av 1990-talet.

Men boverket uppskattar behovet av nya bostäder år 2025 till över 700 000. Med den byggtakt vi har i dag kommer inte samhället att klara det behovet.  Därför stärkte Stefan Löfven ut handen för samarbete. Istället för att kämpa om vilken regering som står med problemen om nio år bör alla ansvarstagande partier redan nu hitta innovativa och realistiska sätt att öka människors möjlighet att flytta till ett boende som passar jobb- och familjesituation i hela landet. 

Kommentarer
Postat av: Bosse

Jag noterar, utan att förvånas, SD:s vånda över att inte längre äga initiativet i immigrationsfrågorna.
För att "sticka ut", måste de idag blotta delar av sin brunkantade ideologi...något som torde vara smärtsamt, då de i så fall äventyrar okontrollerade delar av väljarstödet från "demokratiskt sinnade svenskar".
Åkesson vågade idag gå så långt att han (igen) skuldbelade en hel kultur för att ratificera systematiska kvinnoövergrepp.
I övrigt bestod Åkessons utspel mest i att anklaga andra partier för att inte vilja samarbeta med SD.
Och varför skulle de det...?
Vem, som inte smider bruna ränker om Sveriges framtid, behöver egentligen SD idag...?

2016-01-13 @ 16:55:10
Postat av: Jan

Jag noterar att din blogg är en envägskommunikation. Du besvarar inte kommentarer och vägrar ta debatten. Vore det inte bättre om du istället hänvisade direkt till partiets hemsida eftersom det ändå bara är den propagandan du vidarebefordrar på din blogg? Din blogg fyller ingen annan funktion än att främja din egen karriär.

2016-01-13 @ 19:58:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0