Vi går mot ljusare tider!Det kan kännas kallt, mörkt och motigt på många sätt. Men håll ut, vi går mot ljusare tider.
Just nu skulle media kunna ha varit fylld med positiva nyheter om att fler får jobb, pensionärer får bättre ekonomi och kommuner kan satsa mer på skolan och äldre vården.

Nu är inte media till för att sprida goda nyheter utan att förmedla det oväntade. Det är oväntat att ministrar skaffar sig bostäder när det inte förmedlas lägenheter via regeringskansliet. Det är ovanligt att kvinnor anklagar varandra för att ha dåligt omdöme osv, därför är det det vi får ta del av just nu.

Men håll ut, det finns ljuspunkter i tillvaron och det finns undantag i media rapporteringen. T.ex nyheten att det ljusnar på arbetsmarknaden.   – Ja, åtta av tio har ju ett arbete inom tolv månader, och av dessa har hälften en arbetslöshetsperiod som är kortare än tre månader, säger Carolin Söder på trygghetsfonden enligt Ekot.

De privatanställda tjänstemännens arbetsmarknad har också förbättrats. Rent generellt gick många vidare till ett nytt jobb, nästan nio av tio, enligt Trygghetsrådets vd Calle Leinar. 
Färre, kommer att bli uppsagda på grund av arbetsbrist i år jämfört med 2015. Vi ser ganska ljust på arbetsmarknaden, säger han.

Som sagt håll ut - vi går mot ljusare tider! 

Kommentarer
Postat av: Jan

Mediernas uppgift är inte att okritiskt förmedla din partipropaganda. Och tur är väl det!

2016-01-23 @ 15:42:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0