Fem steg för bättre välfärd
Vi ska ha ett samhälle där en generell välfärd går före vinstjakt och nedskärningar, där arbetsgivare och fackliga organisationer bestämmer löner och villkor. Där vi tillsammans investerar i utbildning, bostäder, företagande och klimatsmart infrastruktur.

För att utveckla den svenska modellen har vi socialdemokrater nu påbörjat ett samhällsbygge med hittills 60 nya miljarder kronor per år.

Vi genomför nu den största välfärdssatsningen på decennier:

1. Vi investerar 8,3 miljarder kronor per år i skolan för höjda lärarlöner, tidiga insatser och ökad jämlikhet. Vi investeringar i järnväg, infrastruktur och bostadsbyggande och utvecklar moderna beredskapsjobb i staten. Ett nytt kunskapslyft skapar över 50 000 nya utbildningsmöjligheter varje år

2. En aktiv arbetsmarknadspolitik med extratjänster, traineejobb och utbildningskontrakt ger resultat.
Arbetslösheten minskar, sedan valet har ungefär 110 000 fler människor ett jobb att gå till. Ungdomsarbetslösheten ligger på sin lägsta nivå sedan före finanskrisen.

3. Vi har kraftigt minskat budgetunderskottet som den förra regeringen lämnade efter sig. Svensk export av varor och tjänster fortsätter uppåt. Vi har rekordtakt i byggandet: I år byggs 57 000 bostäder. Antalet påbörjade bostäder 2015 var det högsta på 25 år. Idag jobbar 13 000 fler pedagoger i skolan än vid regeringsskiftet.

4. Andelen behöriga lärare i alla skolformer har ökat med 11 procent bara det senaste läsåret. Barngrupperna i förskolan och elevgrupperna på fritidshemmet minskar


5, Den svenska modellen ska utvecklas – inte avvecklas. Vi har kommit en god bit på väg, men vi ser också att vi har mycket kvar att göra. Därför kommer vi att prioritera fler anställda i svensk välfärd, så att vi har en vård, skola och omsorg som är värdig 2000-talets Sverige. 

Vi socialdemokrater kommer aldrig att acceptera nya nedskärningar för att finansiera sänkt skatt. 

Kommentarer
Postat av: Lars Winter

Arbetslösheten minskar, ja visst senaste 12 månad har den minskat 9000 personer enligt AF. 110.000 nya jobb är väl helt normalt, under finanskrisen skapades 360.000 nya jobb, AF brukar säga att 60.000 nya jobb är helt normal antal under ett år. Vad gäller bostäder, man har räknat att från beslut att bygga till första spadetag tar väl 5-6 år alltså alla lägenheter som kommer att byggas under närmaste åren får vi tacka Alliansen.

2016-07-11 @ 15:56:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0