250 kvinnomord i Sverige, nu ytterligare en tragediTragedin med mordet på Lotta är fruktansvärt. Det är fullkomligt oacceptabelt och jag blir upprörd över att det nu 2016 ska behöva inträffa. Jag blir både förtvivlad, arg, ledsen och förbannad på samma gång. 
Förra året samlade vi i UN women in 240 BHar, en för varje mördad kvinna av en anhörig under 2000-talet i Sverige. Tyvärr måste vi nu samla in ännu fler BHar. Lotta är en i raden av flera vansinniga kvinnomord som skett det senaste året. Varje mord ett för mycket. 

Ingen kvinna ska behöva utsättas för våld, sexuella trakasserier och övergrepp. Det krävs en mängd olika insatser som ibland också tar tid att både utreda och genomföra.

Under 2016 kommer regeringen att ta fram en nationell strategi för att mäns våld mot kvinnor ska upphöra. Det pågår just nu utredningar om våldtäktsbrottet, om elektronisk övervakning av kontaktförbud och ändringar när det gäller villkorlig frigivning.

Brottsoffermyndigheten har fått i uppdrag att ge stöd till kvinnor som utsatts för våld. Brottsoffermyndigheten ska se över det stöd som brottsoffer behöver under utredning och rättegång. På så sätt orkar förhoppningsvis fler kvinnor igenom en rättegång som kan leda till fällande dom. 

För polisen är våldsbrott mot kvinnor en viktig uppgift. Kvinnojourerna har fått mer pengar och flera länsstyrelser har fått i uppdrag att lämna stöd till skyddat boende för våldsutsatta kvinnor. 

Dessutom är förslag om att förbättra skyddet mot kränkningar i sociala medier på G. Det är bra eftersom ingen kvinna ska behöva utsättas för våld eller kränkande behandling och det brådskar med åtgärder. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0