Ambassadör mot människohandelIdag träffade socialdemokraternas riksdagsnätverk för jämställdhet Per-Anders Sunesson som är 
nyutsedd Ambassadör mot människohandel. 
Människohandel innebär att människor förs bort och utnyttjas för sexuellt utnyttjande, slaveri eller organdonation och definieras genom det så kallade Palermoprotokollet. 
 
Per-Anders ska uppmuntra andra länders intresse för att samarbeta mot människohandel med fokus på att bekämpa människohandel och annan grov brottslighet samt att aktivt bidra i arbetet.

Han ska bidra till att sprida svenska erfarenheter ifrån arbetet med att upptäcka och beivra människohandel samt skydda och stödja dess offer internationellt;

Dessutom ska ambassadören driva på och stärka jämställdhetsperspektivet i det internationella arbetet mot människohandel, bland annat genom att påverka andra länder att anta lagstiftning som kriminaliserar efterfrågan på sexuella tjänster, liknande den svenska regleringen.

Vi ska alla i olika sammanhang arbeta för att övergrepp, utnyttjande, människohandel och alla former av våld eller tortyr mot barn ska upphör. 

Då behövs den nytillträdda Per-Anders arbete med att identifiera framgångsfaktorer och goda erfarenheter i arbetet mot människohandel samt göra dem kända både internationellt och hos berörda svenska myndigheter;

Hans arbete blir ett viktigt tillskott i att representera Sverige vid olika internationella evenemang profilerade på frågor som rör människohandel. Men det ska inte förta det jobb som vi parlamentariker och ministrar redan gör i olika sammanhang, det var Per-Anders noga,ed att påpeka. 


Men han ska skapa intresse för, sprida kunskap om och öka kompetensen om människohandel bland de anställda på svenska utlandsmyndigheter och hos andra svenska aktörer placerade i utlandet samt hos svenska företag och organisationer som har representanter och arbetar utomlands. 
Han kommer att ta kontakt med de nätverk som redan finns både här hemma och internationellt, därmed kommer han gärna och besöker organisationer, föreningar och sammanslutningar så att han kan berätta för fler om sitt uppdrag. 

Sverige ska förknippas med mänskliga rättigheter och demokrati. Mänskliga rättigheter är kvinnors rättigheter. Människohandeln måste stoppas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0