Anna Lindhs födelsedagIdag skulle Anna Lindh ha fyllt 59 år om hon inte mördats för 13 år sedan på NK i Stockholm. Då var hon och handlade innan en debatt hon skulle vara med i. Då var hon utrikesminister och tvåbarnsmor full av liv och entusiasm. Hon var en engagerad internationalist, demokrat och feminist.

Hon hade så mycket gemensamt med  Labourledamoten Jo Cox trots att de aldrig har träffats. Jo Cox mördades utanför ett bibliotek i sin valkrets där hon brukar ha öppna möten med väljare. Just nu var hon engagerad i folkomröstning för att England skulle stanna kvar i EU.

Så många likheter och så fruktansvärda händelser. Hängivna socialdemokrater som ryck i från oss för att stämningar trissas upp inför folkomröstningar. Att det finns galningar som inte förstår skillnaden mellan politiska lösningar i stället för våld, mord och krig.

Mina tankar går både till Anna, Jo, deras anhöriga och till alla som drabbas av extremism, misshandel och död. Jag hoppas att vi fortsätter kampen mot inskränkthet, mot våldet och för ett mer tolerant, öppet, demokratiskt och jämställt samhälle.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0