Ännu ett vallöfte infriasFörutom att vi infriat vallöftena om att investera i bättre kvalité i skolan, vården och omsorgen, och att vi höjt taket i a-kassan och tagit bort stupstocken i sjukförsäkringen. Förutom det levererar vi nu vallöften om högre lärarlöner. 
Som exempel kan nämnas att de 15 kommunerna i Skaraborg dela på drygt 73 miljoner kronor för 2016-2017 i Lärarlönelyftet. Liknande utbetalningar sker till alla delar av landet. 
 
Dessutom har medlen för mindre barngrupper i förskolan fördelats över landet. Skaraborgs kommuner fick då tillsammans drygt 24 miljoner kronor för att kunna genomföra insatser. När nu medlen för Lärarlönelyftet redovisas av Skolverket kan vi konstatera att Skaraborgs kommuner får 73 miljoner för att kunna höja statusen på läraryrket och utveckla undervisningen. Samtidigt fördelades medel ut till kommunerna för hjälp med läxor och annat skolarbete utanför skoltid.
 
Den socialdemokratiskt ledda regeringen levererar vad som lovats. Nu får skolan konkreta förstärkningar för att kunna utvecklas och bryta den trend som accelererade under Alliansregeringens år vid makten. För att kunna utveckla den totala barn- och skolverksamheten krävs resurser. Nu har drygt 100 miljoner kommit Skaraborgs kommuner till del för detta arbete inför kommande skolår.

Kommentarer
Postat av: Krister

- Som exempel kan nämnas att de 15 kommunerna i Skaraborg dela på drygt 73 miljoner kronor för 2016-2017 i Lärarlönelyftet.

Hur mycket blir det per lärare?

Svar: Det är upp till förhandling mellan fack och arbetsgivare
Monica Green

2016-06-08 @ 13:42:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0