Budget för Skövdes framtidIdag diskuteras, debatteras Skövde kommuns budget i fullmäktige. Det är roligt eftersom vi alla månar om Skövde, vi har dock olika uppfattningar om hur vi ska göra det. 

Staden med omnejd dvs hela Skövde måste få växa på rätt sätt för att få en positiv utveckling. 
En nyckel till framgång för Skövde är att ta till vara den kunskap som finns och attrahera ny kompetens. I en kunskapsstad och hållbar innovationsstad skapas nya arbetstillfällen för den växande befolkningen. 

Naturligtvis ska alla invånare i hela Skövde oavsett ålder, kön eller etnicitet känna trygghet. I takt med att vi växer och blir fler invånare måste även tryggheten prioriteras.

En framgångsrik jobbpolitik spelar en central roll för att bryta segregationen.
I en stad som stagnerar tas inte kraften i en växande befolkning till vara. Då ökar risken för utanförskap och social oro. Därför är integrationsarbetet på alla plan viktigt. 

Grundläggande är att skolan måste klara av att ge relevant utbildning av hög kvalitet till många, för en nödvändig kunskapsbredd. Skolan, förskolan, fritidshemmen och fritidsgårdarna är nödvändiga för att våra barn och unga få de bästa möjliga förutsättningarna till trygghet, lycka och framgång.
Tyvärr är kön till musikskolan alldeles för lång och den borgerliga majoriteten avsätter inga medel för att korta kön. Det behövs fler musiklärare för att klara söktrycket. 

Högskolan och Gothia Science Park är en av våra bästa magneter och ska attrahera studenter och forskare från andra länder än mer framöver. Vi ser även nya former av engagemang som föds med hjälp av ny teknik och behovet av innovationer är stort både inom näringslivet och i offentliga sektorn.

Fler bostäder behöver byggas om Sverige ska klara jobben. För det krävs en aktiv bostadspolitik. 
Vi vill satsa mer på bostadsbyggandet och investerar mer än vad de borgerliga partierna gör. Dessutom har den socialdemokratiskt ledda regeringen ökar statsbidragen varje år för bostadsbyggande, det är välkommet.

En annan viktig inriktning från regeringen den enorma satsningen på välfärd. Från år 2017 och framåt kommer landets kommuner få ytterligare tillskott med 10 miljarder kronor. För Skövdes del handlar det om ca 40 miljoner kronor. 
De är inte öronmärkta men särskild fokus läggs på: 
-Mer personal inom äldreomsorgen
-Mer personal inom skolan och förskolan
-Satsningar på jobb åt unga
Med dessa satsningarna kan vi vara förvissade om att både förskola, skola och äldreomsorg kan få ett stort antal nyanställda medarbetare tik och ökade investeringar i bostäder trots att vi har ett borgerligt styrt Skövde.


Vi får hoppas att socialdemokraternas budgetförslag går igenom. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0