Samarbete är framtiden
I morse vaknade vi till ett allvarligt bakslag för samarbetet inom EU.
Vi ser Storbritannien som en viktig handelspartner och många svenskar som bor i där. Det betyder mycket för oss att britterna valt Brexit.
Jag har fått uttala mig i Radio Skaraborg om de kommande förhandlingarna och om vikten av att ta det varligt och inte ha tvärsäkra svar på hur framtiden ska vara.
Nu har vi också haft finansutskott där finansminister Magdalena Andersson informerat oss om läget för regeringen och Svensk ekonomi. 

Att Storbritannien lämnar EU är allvarligt för Storbritannien och för EU. Britterna hade haft mycket att vinna på att stanna kvar, när det gäller jobb och tillväxt mm.
Sverige mister en viktig samarbetspartner i EU. Vi har ofta drivit frågor tillsammans i viktiga handelsfrågorna.
Vi måste förstås hitta nya former för samarbetet med Storbritannien för att underlätta för de svenskar som bor i Storbritannien och de britter som bor i här.
Sverige är ett litet, exportberoende land. Ansvar för Sverige i globaliseringens tid kräver internationellt samarbete.
Men vi politiker ska inte skylla på EU när förändringar sker. Vi måste bli bättre på att berätta vilka fördelar det innebär med EU-samarbetet.  Vi har en svensk modell som vi är stolta över. Som vi ska utveckla inom ramen för EU samarbetet.
 
EU:s samarbete måste också utvecklas och bli bättre och kunna visa att det klarar av att hantera gemensamma utmaningar på det sätt människor förväntar sig. 

EU måste stå på medborgarnas sida, och lösa våra gemensamma problem. Vi måste ha ordning och reda på den europeiska arbetsmarknaden, klimat och miljöutmaningarna känner inga gränser, och alla EU-länder måste ta ansvar för de flyktingar som flyr till Europa. Vi ska utveckla ett EU för folket, av folket, med folket – ett EU som levererar i människors vardag.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0