Skövdes lokala Anna Lindh kommitté delade ut prisIdag på den otroligt fina nationaldagen delade Skövdes lokala Anna Lindh kommitté ut pris till en värdig mottagare. I är gick stipendiet till Anna Holmgren för sin outtröttliga vilja och förmåga att hjälpa medmänniskor i svåra situationer. Genom hennes arbete bygger hon broar, skapar glädje och hopp för nyanlända och asylboende i Skövde kommun.

Anna Lindh kommittén i Skövde är partipolitisk obunden och har funnits i drygt 10 år. Vi har tre aktiviteter om året. Dels prisutdelning som idag, det delades tidigare ut i samband med Anna Lindhs födelsedag den 14 juni. Men sedan ett antal år tillbaka har vi fått möjlighet att dela ut priset i samband med Skövde kommuns nationaldagsfirande. 

De två andra aktiviteterna under året är 11 september då vi har en manifestation mot våldet och den 8 mars då bland annat utlyses möjligheten till nominering för att få Anna Lindhpriset.

Andra som fått priset är bl.a tjejjouren Elina, Kavebrogymnasiets Tanzaniaprojekt, musikern Susanne Lindh, Clara Lindefors, Jenny Brusk på Högskolan i Skövde med flera.
Men i år gick det alltså till Anna Holmgren för sitt stora engagemang i att ge nyanlända en dräglig tillvaro och ett värdigt liv. 


Kommentarer
Postat av: Siv o Lasse Johansson

En värdig mottagare av detta pris. Grattis till Anna och till kommittén som gjort valet.

2016-06-07 @ 08:42:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0