Sluta tafsaDe allra flesta killar och män vet att de inte ska ge sig på tjejer och kvinnor.
Tyvärr finns det, och har länge funnits, män och killar som inte förstår vilka obehag de ger upphov till med att tafsa. Dessutom har det sexualiserade våldet ökat, förändrats och har blivit grövre.

Jag välkomnar att filmen "sluta tafsa" ska visas på högstadieskolor, en film från produktionsbolaget Suntower det viktiga budskapet om att killar inte ska tafsa. 
Händelserna i Köln och i Kungsträdgården i Stockholm förra året var startskottet för filmen men tyvärr är dessa övergrepp inget nytt. 


Sexmobbningen kan börja med ord och utvecklas till rena övergrepp. Lärarna i skolorna måste säga i från på ett tidigt stadium och det omgivande samhället måste stoppa dessa flockbeteenden, var de än visar sitt fula tryne. 

Attityder läggs fast tidigt och attitydförändringar måste börja på förskolorna, fritidshemmen och i föreningslivet. Om inte någon sätter stopp får förvrängda värderingar leva vidare och leda till kränkningar som sprider sig. 

Vi måste alla hjälpas åt att stoppa dessa övergrepp. Män har ett ansvar att ställa upp för kvinnor, vi alla har ett ansvar. Att skolor, kommuner och stat tar sitt ansvar för att ända attityderna är nödvändigt. 
Vad gör du? 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0