Arbetslösheten sjunker.....Tillväxten i Sverige tar fart, BNP ökar, arbetslösheten sjunker och glädjande nog även ungdomsarbetslösheten trots att moderater med flera påstod att det skulle bli tvärt om. 
Men fortfarande är arbetslösheten för hög, och många arbetslösa saknar yrkeskompetens och erfarenhet som arbetsgivarna efterfrågar. 

Vi socialdemokratiska Riksdagsledamöter i Skaraborg  besöker förnärvarande arbetsförmedlingarna i vår valkrets. Vi tar del av de nya utmaningarna som de står inför. 

Konjunkturutvecklingen innebär bättre möjligheter för arbetslösa som står långt från arbetsmarknaden. Långtidsarbetslösa, utlandsfödda, personer med funktionshinder, äldre, unga utan gymnasieutbildning kan få personliga utvecklingsplaner och ett bättre stöd.
Arbetsförmedlingens matchningsuppdrag kan och ska intensifieras. 
Åtgärder för snabbare inträde och etablering på arbetsmarknaden för nyanlända kan påskyndas.
Fler arbetslösa ska få chansen till utbildning, omskolning och validering. 

Idag hade vi diskussion om etablering, utbildning, samarbete med kommun, privata företag och sociala företag samt om arbetet med både unga och långtidsarbetslösa på arbetsförmedlingen i Mariestad. Dessutom fick vi möjlighet att besöka kommunens gemensamma resurs Maria Nova. 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0