Fullt fart i FN-skrapan för jämställdhet



Även denna dag har varit fullspäckad med tal, seminarier, lobbying, rundabordssamtal och möten.
Allt i syfte att stärka flickor och kvinnors möjligheter att leva sina egna liv, ta egna beslut, bestämma över sin egen kropp som jämbördiga parter med män och pojkar. En otroligt spännande och intressant dag.

Idag har jämställdhetsministern hållit Sveriges tal. Ett bra tal om vår feministiska regering och om Sveriges jämställdhetsarbete. Åsa Regner talade givetvis också om att vi inte kan acceptera våld mot flickor och kvinnor, hur barnäktenskap ska motarbetas och förebyggas samt om hur vi kan uppnå egenmakt mm

Idag har vi också fått alla ändringsförslag på det gemensamma dokumentet som ska antas i slutet på denna jämställdhetskonferens. Det är väldigt många förslag att ta ställning till, vi får se vad det leder till. Det är ju dessutom över 100 länder kvar som ska tala i generalförsamlingen. 

Det är väldigt intressant att vara här men det är också krävande. Att försöka hänga med i alla turer och hinna med så många möten som möjligt är engagerande och slitsamt på en och samma gång.

Efter att ha bevakat den svenska stolen gick jag  vidare till den Svenska delegationen. Där träffade jag många otroligt intressanta feminister från olika länder. Ett kul mingel som Åsa Regner hade fixat. Nu ser jag fram emot att få vila en stund. I morgon blir det nya tag och nya möjligheter.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0