Jämställdhet i FNDet prioriterade temat för årets  FNs kvinnokommission (CSW) är kvinnors rättigheter kopplat till hållbar utveckling. Den 60:e kommissionen för kvinnors rättigheter äger rum i New York 14-24 mars 2016. 
Idag anländer de flesta från regeringens delegation som leds av Jämställdhetsminister Åsa Regnér. Det ska bli en mycket intressant vecka med en mängd tal, arrangemang, förhandlingar, events, debatter, mottagningar och semniarier. Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av detta. Flera Svenska organisationer anordnar seminarier, som t.ex. ekonomiska drivkrafter bakom handel med kvinnors kroppar. Jag kommer dessutom delta i UN womens olika arrangemang. 

Ett av kraven på FN:s medlemsstater är att det finns jämställdhetsperspektiv i alla insatser för flyktingar. Fred och säkerhet för alla, kvinnor och män, pojkar och flickor, är en förutsättning för hållbar utveckling.Världen upplever den största flyktingkrisen sedan andra världskriget. Krig, konflikter och klimatförändringar tvingar människor att lämna sina hem. Det behövs särskilda insatser för de kvinnor och flickor som flyr krig och konflikter. Medlemsstaterna måste se till att alla insatser för flyktingar har ett medvetet jämställdhetsperspektiv och att kvinnors och flickors utsatthet sätts i fokus.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0