Jämställhet på FNs agenda

Nu drar FNs jämställdhetskonferens igång på allvar. Sverige med jämställdhetsministern är på plats och är laddade för att driva på ytterligare för kvinnors makt och inflytande. Vi i den svenska delegationen representerar UN women (Nationell Kommitté Sverige), Kvinna till kvinna, Kvinnolobbyn, Flicka plattformen, S-kvinnor, UD och Riksdagen med flera. 

Det blir oerhört viktigt och intressant att se hur dessa dagar kommer att utveckla sig om vi kan förtydliga de nya hållbarhetsmålen eller om vi ska behöva utså backlash pga av konservativa länder.

Kvinnors egenmakt och dess koppling till hållbar utveckling kommer att vara i fokus för den 60: e sessionen i kommissionen för kvinnors ställning (CSW60). Vid den årliga högnivå församlingen på plats i FN: s högkvarter i New York finns ministrar och ledare för 190 länder. Här finns även frivillig organisationer, den privata sektorn, och aktivister för att diskutera hur vi kan säkerställa kvinnor och flickor är i plats i den nya globala färdplanen.

I höstas antog alla FN: s medlemsstater de nya globala målen för en hållbar utveckling som är nästa steg efter millenniemålen. Utöver det fristående målet om jämställdhet och kvinnors egenmakt som finns med i mål nr 5, finns gener aspekten i 11 andra mål för 2030


.
Läs mer på: http://www.unwomen.org/en/news/in-focus/csw#sthash.Wucn2NRP.dpuf

    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0