MODER MOTHANNA MAGID
I kväll lyssnade vi på Moder Mothanna Magids egen berättelse om intensiva dagarna i november. Det var då i november som säkerhetspolisen hade kallat till presskonferens och meddelat att terrorhotnivån mot Sverige hade höjts från en trea till en fyra på en femgradig skala. Samtidigt berättade den att en man jagades, misstänkt för att planera terrordåd.

Den jagade mannen visade sig vara Moder Mothanna Magid, en 22-årig asylsökande från Irak. 
Han befann sig i Boliden och höll på att göra en snögubbe/snöhäst utanför ett asylboende när han blev gripen under en dramatisk polisinsats och togs till förhör.

Krigsrubriker på tidningarnas löpsedlar, extrainsatta sändningar i etermedierna och sociala medier som fullkomligt kokade.

Men, Moder Mothanna Magid visade sig vara oskyldig och släpptes igen.

Istället för att uttrycka sin ilska över polisens misstag och mediernas drev vände Moder Mothanna Magid upplevelsen till något positivt. Han anordnade fest och fick hundratals nya svenska vänner.Ikväll berättade han om sin flykt och hur han upplever tiden i Sverige. Magnus Manhammar hade bjudit in honom och Lisa Pelling från Arenagruppen var samtalsledare på det fullsatta seminariet. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0