Clinton vs Trump i presidentvalscirkusen

 


Vid de allra flesta mötena finansutskottet har haft här i USA har presidentvalskampanjerna diskuterats och analyserats. Att amerikanarna är missnöjda med att tillväxten inte kommit medelklassen till del och att klyftorna ökat är uppenbart. Det är förmodligen därför de attraheras av två "ytterlighets" kandidater. Att Bernie Sanders är populär bland unga väljare och bland de se som vill ha bättre skolor för fattiga barn, sjukvård till alla och mer fördelningspolitik är för mig som Svensk inte så konstigt men det är vanligtvis väldigt icke amerikanskt. Det har också gjort att Hillary Clinton tvingats till vänster i sin argumentation. 
 
Men nu ska hon klara tvåfrontskriget eftersom det under denna vecka blivit klart att den skandalomsusade Trump inte har några motståndare i republikanska partiet kvar. Egentligen är det konstigt att de hängt kvar så länge eftersom Trump trots eller tack vare sin vulgära argumentation sopat hem spelet för länge sedan inom sitt parti. Det har han gjort trots att han är så oomtykt i etablissemanget och av den kristna högern.
 
Donald Trump har vunnit stort i flest republikanska delegater, ändå har inte satsat så många miljoner dollar som en amerikansk valkampanj brukar kosta. Han har istället ljugit, hetsat mot minoriteter, och  förolämpat sina motståndare.
 
Alla delstater har inte röstat ännu men det är ändå i stort sett klart att i sommar utses demokraten Hillary Clinton och republikanen Donald Trump på sina respektive konvent kandidater till att bli USA:s 45:e president.
 
Just nu är nyfikenheten stor över vilka vicepresidentkandidater som kommer att presenteras inom kort

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0